Jong ondernemerschap in de wijk – Powerup073, Den Bosch

Make-over Anna van Burenstraat – Casade, Waalwijk
12 maart, 2019
Wijkgericht werken, hoe doe je dat? – SMWO, Goes
12 maart, 2019

“Hoe start ik als jongerenwerker een ondernemend initiatief in de wijk?”


Oren en ogen open. Kansen te over. Als jongerenwerker vang je op straat van alles op. Hoe tof zou het zijn om signalen ook beet te kunnen pakken en samen met jongeren om te zetten in actie? Dat vraagt een creatieve blik en een ondernemende werkwijze. Buurtbinders mag de jongerenwerkers hier in begeleiden.

We werken een aantal maanden samen aan een ondernemingsplan. Geen saai, ellenlang document, maar een Business Canvas Model. In één overzicht zie je het ondernemerschap! Buurtbinders bevraagt de jongerenwerkers; zij komen met prachtige antwoorden.

Het is bijna zover: de onderneming gaat gepresenteerd worden!

 • Reggae Coutinho
  Voor mij persoonlijk brengt Buurtbinders reflectie en duidelijkheid. Met een pure, zakelijke benadering komen zij snel tot de kern, wat resulteert in rust. Hun aanpak helpt me als jongerenwerker de juiste weg te bewandelen en dichtbij mezelf te blijven. Ondanks alle externe partijen en prikkels die van invloed zijn op een proces.
  Reggae Coutinho
  jongerenwerker Powerup073
 • Marlies Molenaar
  Buurtbinders stelt kritische vragen om meer en meer tot de kern te komen. Ook brengen ze focus aan (in ons geval binnen een samenwerking van diverse partijen) waardoor het totaalprogramma één geheel word. Met inspirerende voorbeelden, een grote variatie aan werkvormen én energie word je geprikkeld en uitgedaagd tot reflectie.
  Marlies Molenaar
  teamleider Jongerenwerk 's-Hertogenbosch (PPJ) PowerUp073