Present werken, hoe doe je dat? – Contour de Twern, Tilburg

Renovatie: fysiek vs. sociaal – Dura Vermeer, Breda
12 maart, 2019
Make-over Anna van Burenstraat – Casade, Waalwijk
12 maart, 2019

“We willen present werken, maar hoe doe je dat?”


ContourdeTwern wil dat alle professionals present werken, het is immers één van de kernwaarden van de organisatie. Maar hoe doe je dat? Buurtbinders denkt al enkele jaren van binnenuit mee. Vervolgens scholen en begeleiden we de sociaal werkers, managers en ondersteunende afdelingen.

Op sommige plekken scholen we sociaal werkers een jaar lang in present werken. Op andere plaatsen bieden we morele gesprekken aan. We halen alles uit de kast om present werken in de haarvaten van ContourdeTwern terug te laten komen. Onlangs hebben we een bijdrage mogen leveren aan een prachtige film (voor intern gebruik) over present werken bij ContourdeTwern.

We merken dat sociaal werkers zicht steeds andere vragen gaan stellen over hun vak. Want wil je present kunnen werken, dan zul je opnieuw naar jezelf, het systeem en de doelgroep moeten kijken. Dat is een complex geheel. Maar door dat te zien en erkennen, komen sociaal werkers ook echt verder!

  • Wilma Numans
    Buurtbinders brengt theorie, praktijk en reflectie op een boeiende manier samen - wat heel goed aansluit bij de ontwikkelbehoefte van mensen. Bovendien houden Maartje en Willeke iedereen in de groep erbij, door hun open en energieke manier van werken, als ook door de afwisselende materialen en werkvormen.
    Wilma Numans
    staffunctionaris Innovatie & Beleid ContourdeTwern
//]]>