Bindwerk – een Buurtbinders initiatief, Den Bosch

De hele wijk aardgasvrij – Pendrecht, Gemeente Rotterdam
10 februari, 2020
Doen wat je zegt; zeggen wat je doet – Tiwos, Tilburg
27 oktober, 2019

"Hoe versnellen we het proces van 'verschil maken' en vergroten we onze social impact?"


Dagelijks werken we met Buurtbinders aan een meer bewuste, eerlijke wereld. Dat doen we in buurten en wijken. Daar begint verandering, geloven wij. Dichtbij! Zo nu en dan nemen we zelf regie op thema’s die er voor ons toe doen. Dit jaar hebben we ons afgevraagd: hoe vergroten we onze sociale impact en versnellen we het proces van 'verschil maken' in deze veranderlijke maatschappij?

We zien veel, leren steeds weer en signaleren continu kansen om echt verschil te maken op totaal uiteenlopende plekken. Na jaren van eigen praktijkervaring hebben we een schat aan kennis en kunde op zak. Delen = vermenigvuldigen, dachten wij, dus kwamen we tot het ontwikkelen onze eigen academie, te beginnen met 'Bindwerk' als opleiding voor verschilmakers in het wijkwerk. Klik hier voor meer informatie.

Deze 6-daagse opleiding is een vorm om onze filosofie te kunnen delen met andere professionals in de wijk, zodat we met meer mensen het verschil gaan maken. Want als het vuurtje voor verandering op meerdere plaatsen wordt aangewakkerd, versnellen we het proces en vergroten we het effect wat we met Buurtbinders najagen.