Ik heb een passie voor mensen en een vreemde fascinatie voor het leven. Eigenlijk weet ik helemaal niet zo goed hoe het allemaal werkt. Ik kijk het daarom maar een beetje af bij anderen en probeer het middels vragen samen met hen uit te vinden. Voorheen als journalist, daarna als hulpverlener en nu als docent.

Tussendoor studeerde ik ook nog filosofie, omdat ik hoopte zo het mysterie van het leven te kunnen ontrafelen. Deels is dat gelukt. Ik ben in gaan zien dat het leven geen intrinsieke zin heeft en dat je leven - en daarmee dat van anderen - vorm krijgt met iedere stap die je zet en met alles wat je zegt. Je bent in feite wat je doet.

Daarom vind ik het belangrijk om bewust te leven. Waarom doe ik wat ik doe? Waarom vind ik wat ik vind? Uit welke informatie bestaat mijn mening? Leef ik vrij en kies ik zelf of laat ik me onbewust leiden door verwachtingen van anderen of angsten van mezelf?

Die vragen stel ik mezelf regelmatig, maar stiekem leg ik ze ook voor aan anderen. Ik wil het leven begrijpen en het daardoor steeds beter doen. Door te leren van elkaar, te weten wat onze plek is en waar we samen verantwoordelijk voor zijn. Dat ervaar ik als een prachtige zoektocht.

//]]>